Kaarel Tarand lahkub presidendi koosseisuvälise nõuniku kohalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Tarand sirbiga Sirbi toimetuse ees.
Kaarel Tarand sirbiga Sirbi toimetuse ees. Foto: Toomas Huik

Kultuurilehe Sirp peatoimetaja, Eestimaa Roheliste nimekirjas riigikokku kandideeriv Kaarel Tarand esitas neljapäeval avalduse president Toomas Hendrik Ilvese koosseisuvälise nõuniku ametikohalt lahkumiseks.

Tarand ütles BNSile, et pidas paremaks «suures poliitilises vaatemängus» osalemise ajal mitte panna presidendi kantseleid kui institutsiooni ebamugavasse olukorda ning kirjutas neljapäeval avalduse, et vähemalt ajutiselt avalikust teenistusest lahkuda.

Enda sõnul töötas ta presidendi kantseleis 0,2 koormusega viimased kolm aastat.

Tarand meenutas, et möödunud aasta lõpus, kui tuli jutuks tema võimalik kandideerimine, väljendas kultuuriminister mõtet, et ta ei tohiks edasi töötada ka Sirbis.

«Seejärel saatsin peaministrile kirja, kus küsisin, kas ma siis tohin töötada või mida ta ministri väidetest arvab,» lausus ta ja lisas, et peaministri büroost saabus talle vastuseks toetuskiri, mille kohaselt peab ta saama oma põhiseaduslikke õigusi realiseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles