Üksikkandidaat lubab palgaraha valijaile jagada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Paddari valimisreklaam Kõo vallamajas.
Valdo Paddari valimisreklaam Kõo vallamajas. Foto: Postimees.ee lugeja

Eesti Vabaduspartei - Põllumeeste Kogu esimees Valdo Paddar kandideerib üksikkandidaadina riigikogu valimistel, tema peamiseks valimislubaduseks on oma palgaraha valijatele laialijagamine.

Vabariigi valimiskomisjoni teatel esitas Paddar täna neile oma kandideerimisdokumendid.

Paddar kandideerib 8. valimisringkonnas – Järva- ja Viljandimaal.

«Minul on Teile erandlik ja kõigist teistest kandideerijatest ju ka erinev lubadus! Loodan südamest, et see Teid veenaks ja paneks kaaluma oma hääle hinda!» kirjutab Paddar oma pöördumises Järva- ja Viljandimaa valijate poole.

«Soovin valituks osutudes tagastada viimse kui sendi, mille riigikogu palgarahana välja maksab - oma valimisringkonna hääletajatele. Kokku 48 korda, uue riigikogu palgasüsteemi kohaselt 0,65 koefitsendiga 5200 eurot kuus,» lubab Paddar.

«Loomulikult ei jagu seda kõigile ja seepärast pöördungi juba täna Teie poole, et saaksite teada minu kavatsustest juba enne valimisi, et siis, aktiivsete kodanikena, MTÜde, seltside, seltsingute, hariduskolleegiumite, majaühistute või mistahes muus vormis kooskäijate esindusena, anda märku oma vajadustest, puudustest ja hädast,» selgitab Paddar.

«Loodan salamisi, et minu ettepanekuga liituksid ka teised üksikkandidaadid, loodan salamisi, et sellisest ühe kuupalga suurusest abist igal järgneval 48 kuul, kokku 4 tööaastal, sünnib palju ja otsest head väikestesse ettevõtmistesse, milles kõiges on sees Teie enese panus, hääl, mis saab elustada ümberkaudseid külasid, koole, kultuuri ja seltsielu,» avaldab Paddar lootust.

«Kaaluge palun seda pakkumist ja andke endast mulle märku. Tagasiside leiab kinnitust hääletussedelil, edasi olen Teid esindav mandaadikandja, kellega koostöö siis alles algab! Samas pole tegemist siiski vaid valimisringkonna esindusega, Teie abil jõuab aga Toompeale ka kõigi teiste Eestimaa probleemide otseseimad kajastused ja sõlmküsimused,» lubab Paddar.

Valimiskomisjon midagi ebaseaduslikku ei näe

Vabariigi valimiskomisjon Paddari lubaduses midagi ebaseaduslikku ei näe ja seda kaudseks häälteostmiseks ei pea.

«Tegemist on üksikkandidaadi valimiskampaania lubadusega, millele vabariigi valimiskomisjon hinnanguid ei anna,» ütles komisjoni pressiesindaja Erki Peegel Postimees.ee'le.

Lisaks Paddarile kandideerivad üksikkandidaatidena veel kirjanik ja reservkolonelleitnant Leo Kunnas, muusik ja endine riigikogu liige Siiri Sisask (mõlemad Harju- ja Raplamaal), Salme Põllumajanduse osaühingus töötav Raimond Ellik (Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal) ning päästjate usaldusisik Andreas Reinberg (samuti Järva- ja Viljandimaal).

Täna teatas Eesti Rahvuslikku Liikumisse kuulunud Henn Põlluaas, et kandideerib riigikokku parteidevälises ühinenud üksikkandidaatide nimekirjas, mille kokkupanekust on teatanud isa-poeg Mart ja Martin Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles