Valga linnapea: rahvaliitlane ajab omakasu taga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Reiljan eelmisel aastal toimunud presidendi vastuvõtul.
Perekond Reiljan eelmisel aastal toimunud presidendi vastuvõtul. Foto: Sille Annuk

Valga linnapea Ivar Undi sõnul ei tegutse linna kohtusse kaevanud rahvaliitlane Siiri Reiljan mitte linnakodanike nimel, vaid omakasu eesmärgil.

Eilses pressiteates süüdistas rahvaliitlasest Valga linnavolikogu liige Siiri Reiljan Valga linnavalitsust õigusvastases tegevuses ning teatas, et soovib kohtu abil tühistada linnavõimude õigusvastaselt tehtud otsused, teatab Valga linnavalitsus.

«Pärast Rahvaliidu büroo poolt väljastatud pressiteadet on meil rohkem kui enam alust arvata, et volikogu liige Siiri Reiljan ei tegutse mitte kodanike huvide kaitsmise eesmärgil, vaid kasutab jõhkralt oma volikogu liikme staatust ära isikliku omakasu saavutamiseks,» ütles Valga linnapea Ivar Unt.

Tema sõnul lähtub linn oma otsustes põhimõttest, et kõik inimesed on seaduse ees võrdsed, olenemata nahavärvist, erakondlikust kuuluvusest või ühiskondlikust staatusest.

Seetõttu ei saanud linnavalitsus Undi sõnul kuidagi lähtuda otsuste tegemisel ainult volikogu liikme Siiri Reiljani soovidest.

«Oleme lähtunud oma otsustes kehtivatest õigusaktidest ning seni, kuni linnavalitsus pole haldusakti kehtetuks tunnistanud ega kohus seda tühistanud, ei saa keegi väita, et linnavalitsus oleks seadust rikkunud,» selgitas Unt.

Linnapea sõnul on ka Valga maavanem uurinud nimetatud probleemi ning leidnud, et linn ei ole rikkunud seadust haldusaktide väljastamisel.

Linnavalitsuse kinnitusel on nad kahe naabri omavahelises vaidluses püüdnud olla lepitaja, et leida kõigile sobiv lahendus.

Kompromissi mittesaavutamisel oli linnavalitsus siiski sunnitud tegema otsuse, millega Siiri Reiljan rahul ei olnud ning ta kasutas oma õigust pöörduda kaebusega halduskohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles