Reformi- ja Keskerakond naudivad jätkuvalt rahva toetust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigieelarve vaevaline kokkupanek ja sellega kaasnenud pingeline poliitiline olukord ei ole oluliselt mõjutanud erakondade toetusreitinguid, endiselt on populaarsemad Reformierakond ja Keskerakond.

Septembris oli endiselt kõige populaarsem erakond Reformierakond, keda toetas 34 protsenti valijatest, varasemaga võrreldes oli aga erakonna toetus langenud kaks protsenti, vahendab ERR uudised rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud ja Emori poolt läbi viidud uuringut.

Teisel kohal on jätkuvalt Keskerakond, keda toetas veidi enam kui veerand valijatest ning kolmandal kohal Isamaa ja Res Publica Liit 15-protsendilise toetusega.

Pisut on kasvanud sotsiaaldemokraatide toetajate arv, kui septembris toetas neid 12 protsenti, siis augustis oli nende poolehoidjad kolme protsendi võtta vähem.

Teistest riigikogus esindatud erakondadest toetas rohelisi 7 ja Rahvaliitu 5 protsenti valijatest.

Emor esitab andmed vaid nendele vastajatele tuginedes, kel oli erakondlik eelistus olemas, jättes välja need, kes ei osanud või tahtnud seda avaldada, uuringufirma analüütiku Aivar Voogi sõnul ei ole viimastel kuudel oma vastust mitte öelda soovijate osakaal oluliselt muutunud, püsides 35-37 protsendi ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles