Suurendati kreveti püügikvooti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügilaev.
Kalapüügilaev. Foto: Raigo Pajula

Eelmisel nädalal toimunud Loode-Atladi Kalandusorganisatsiooni 30ndal aastakoosolekul otsustati suurendada Eesti kaugpüügilaevade kreveti püügikvooti.


«Loode-Atlandi on Eesti kaugpüügilaevastikule üks olulisemaid kalapüügipiirkondi,» ütles NAFO aastakoosolekul Keskkonnaministeeriumit esindanud kalavarude osakonna juhataja Ain Soome. «Eestile olulisemad kalaliigid selles piirkonnas on krevett, meriahven, süvalest ja rai,» vahendas keskkonnaministeerium.

Krevetipüügivõimalust suurendatakse 56 tonni võrra, ehk 334 tonnini. Krevetikvooti otsustati suurendada tänu varu heale olukorrale.

Võrreldes selle aastaga, jäävad 2009. aastal püügikvoodid meriahvenale, süvalestale ja raile aga samaks. Meriahvena püügikvoot on 1571 tonni, süvalestal 321,3 tonni ja rail 546 tonni.

Lisaks kiideti NAFO aastakoosolekul heaks ka tundlikke merealasid puudutav kokkulepe, mille kohaselt määratakse kindlaks põhjatraalitud ala. Otsustati ka seda, et uute püügialade hõivamist käsitletakse kui uurimuspüüki, mille raames kogutakse detailseid andmeid püütavate liikide ja alade kohta.

Koosolekul vaadati üle ka kontrolli- ja järelevalve meetmed ning tehti vastavad muudatused. Lepiti kokku sadamariigi kontrollimeetmed ning täiendati kalatoodete märgistamise nõuet.

Sellel aastal oli Loode-Atlandil püügil viis Eesti kalalaeva kolmest erinevast ettevõttest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles