Värske sots Jaak Allik pürgib riigikokku Ida-Virumaalt

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Ida-Virumaa esinumbrina pürgib riigikokku mullu Rahvaliidust lahkunud endine riigikogu liige ja kultuuriminister Jaak Allik, kes peab oluliseks Venemaaga suhete arendamist ja hoidmist.

«Kogu Eestile ja kindlasti Ida-Virumaale on väga vajalik heanaaberlike suhete arendamine ja hoidmine Venemaaga, mis on SDE välispoliitilise programmi üheks oluliseks eesmärgiks,» rõhutas Jaak Allik pressiesindaja vahendusel.

«Eesti riigi poliitika on Ida-Virumaa ja tema elanike suhtes olnud sageli ebaõiglane. Selle selgemaks kinnituseks oli vajadus valitsuse poolt vastu võtta Ida-Virumaa tegevuskava 2010-2014, mis paraku on jäänud vaid sõnadeks paberil ega oma rahalist katet,» lisas ta.

«Uue riigikogu üks ülesanne on nõuda valitsuselt selle kava täitmist ja täiendamist.»

Alliku sõnul on idee sotsid ja Rahvaliit ühendada Ida-Virumaal positiivset vilja kandnud – SDE nimekirjas on neli hiljutist rahvaliitlast, esindatud on seitse omavalitsusüksust ning ka maavanem Riho Breivel.

Allikule järgneb nimekirjas Kohtla vallavanem Etti Kagarovi, kellele omakorda politoloogiamagister Jevgeni Ossinovski.

Ida-Virumaalt pärit Ossinovski kandideerib riigikokku esimest korda.

«Eesti riik on jätnud Ida-Virumaa vaeslapse rolli - tööpuudus kasvab taas ja ka ELi toetused ei jõua regiooni piisavas mahus, integratsioonipoliitika näeb kena välja vaid paberil,» loetles ta peamisi probleeme, mis Ida-Virumaal lahendamist vajavad.

«Sotse huvitab kogu Eesti ühiskonna stabiilne areng, kus ei eelistata inimesi rahvuse või rahakoti paksuse põhjal,» põhjendas Ossinovski liitumist sotsiaaldemokraatidega.

Jevgeni Ossinovski sündis Kohtla-Järvel, alustas kooliteed Aseris ning lõpetas gümnaasiumi Tallinna Reaalkoolis. Pärast Tartu Ülikooli filosoofiaõpingute lõpetamist cum laude omandas Jevgeni Inglismaal kaks magistrikraadi - ühe filosoofias ja teise politoloogias.

Sotsiaaldemokraatlikus erakonnas koostab kandidaatide nimekirja piirkonnaorganisatsioon, kus valitakse kandidaatide järjestus.

Partei üldnimekirja kinnitab valimiskogu 16. jaanuaril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles