Parts: loodetavasti aitab keskkonnakirves mul väärarusaamu harvendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirves.
Kirves. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandusminister Juhan Parts tänas Keskkonnaühenduste koda talle omistatud keskkonnakirve tiitli eest ja avaldas lootust, et see on piisavalt terav, et ta saaks sellega harvendada põlevkivi osas levivaid väärarusaamu.

«Olen väga tänulik kirve eest. Loodan, et see on piisavalt terav, et jätkuvalt seista Eesti rahvuslike huvide eest ,» märkis Parts.

«Põlevkivi osas on jätkuvalt palju väärarusaamu ja valesid. Aga loodetavasti aitab ka see kirves kui mitte väärarusaamade lageraiet, siis vähemalt harvendust teha. Pigem aga oleksin tahtnud saada kirvest inimestele ebaõiglaselt suurte taastuvenergiatasude lühemaks raiumiseks. Kokkuvõttes olen tänulik ka hea koostöö eest mitmete keskkonnaorganisatsioonidega,» ütles Parts.

Tema sõnul on see, et Eesti rahval tuleb põlevkivi veel aastakümneid kasutada, meie õnn, mitte õnnetus. «Põlevkivi tähendab energiajulgeolekut ja garantiid, et meil on elekter. Põlevkivi tähendab, et meil on taskukohase hinnaga elektrit, aga ka töökohti ning tehnoloogiaekspordi võimalusi.»

«Me tarbime Eestis kõik igapäevaselt elektrit ja naftatooteid. On küüniline ja silmakirjalik öelda, et nende tootmine siin on väga paha, las seda teevad teised kusagil mujal, meie ainult tarbime ja sõltume teistest ja sööme mahetoitu,» arvas Parts.

«Tegeleda tuleb hoopis sellega, et energiat kasutataks säästlikumalt. Selleks rahastab riik praegu ulatuslikult nii korterelamute kui avalike hoonete kordategemist.»

Eesti Keskkonnaühenduste Koda (EKO) valis 2010. aasta keskkonnategijaks Evelin Ilvese, kes juhtis aasta jooksul aktiivselt tähelepanu ebatervislikele lisaainetele toidus ning propageeris mahetoodangut. Tiitlit «Keskkonnakirves 2010» jagavad majandusminister Juhan Parts ettepaneku eest jätkata põlevkivi kaevandamist suures mahus ka tulevikus ning Tallinna kommunaalamet keskkonnavaenuliku transpordipoliitika elluviimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles