Valitsus arutab Türksoni nimetamist kantsleriks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Türkson.
Tarmo Türkson. Foto: Peeter Langovits

Valitsus arutab neljapäevasel istungil praeguse teabeameti juhi Tarmo Türksoni nimetamist siseministeeriumi kantsleriks.

Valitsuse korralduse eelnõu kohaselt vabastatakse Märt Kraft siseministeeriumi kantsleri ametikohalt 26. jaanuaril 2011 teenistustähtaja möödumise tõttu, teatas valitsuse pressiesindaja.

Valitsuse korralduse eelnõu kohaselt nimetatakse Tarmo Türkson siseministeeriumi kantsleriks viieks aastaks alates 27. jaanuarist 2011 kuni 26. jaanuarini 2016. Kantsleri palgaks määratakse 90 protsenti siseministrile makstavast ametipalgast. Türksoni teine ametiaeg teabeameti peadirektorina peaks kestma 4. juunini 2011.

1967. aastal sündinud Türkson on lõpetanud Tartu Ülikooli filosoofia teaduskonna ajaloo eriala cum laude ning täiendanud end erinevatel täienduskoolitustel nii Eestis kui välismaal.

Alates 2001. aastast on ta töötanud teabeameti peadirektorina. Varem on ta töötanud ka välisministeeriumi teabeteenistuses, Eesti suursaatkonnas Venemaal ja riigikantselei teabeteenistuses.

Türksonit on autasustatud Valgetähe IV klassi ordeniga ning politsei teenistusmärgi eriklassiga. Lisaks on talle omistatud Prantsusmaa Auleegioni Ordeni rüütlirist, piirivalve teeneteristi III klass, kaitseministeeriumi kuldrinnamärk ning kaitseministeeriumi II klassi teeneterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles