Kohvik maksis Lengile Savisaare-raha tagasi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Arno Saar (SL Õhtuleht).

Kuigi Keskerakonna juhatuse liige Heimar Lenk maksis üleeile Valga kohvikule Nipernaadi kinni Edgar Savisaare ja teiste parteikaaslaste mitu kuud võlgu jäädud einestamise, kanti summa talle peagi tagasi.

«Tegemist on arusaamatusega, nimelt ei olnud kohvikupidaja märganud, et mainitud arve on juba hulk aega tagasi tasutud,» selgitas Lenk

«Minu üleeile Nipernaadi kohvikule tehtud ülekanne tagastati koos vabandustega, kus märgiti et arve on juba varasemalt tasutud ning seega on minu meelest teema lõpetatud.»

«Eksitusi ikka juhtub ning kindlasti pole me Nipernaadi kohviku peale pahased ja kavatseme ka edaspidi sealseid maitsvaid toite nautida,» lisas Lenk.

Tänane Õhtuleht kirjutas, et Savisaar jättis nende allika teatel 27. märtsil koos kaaskonnaga Valga Nipernaadi kohvikule tasumata ligi 500-kroonise arve.

Erakonna peasekretär Priit Toobal teatas lehe pärimise peale, et arve on juba tükk aega tagasi tasutud, ja lisas meilile maksekorralduse koopia, mis näitab, et Keskerakond on kohvikuomanikule märtsis tehtud arve eest 12. oktoobril 440 krooni üle kandnud.

Tema sõnul tellis toitlustuse tol päeval Valgas volikogu istungit pidanud Keskerakond, mis selle eest ka tasus.

Õhtulehe allika kinnitusel katnud Nipernaadi tõesti kõigi istungile kogunenute laua, Savisaar oma seltskonnaga aga tellinud toidupoolist hoopis hiljem ja eraldi.

Toobal pidas aga ekslikuks infot, et üks arve sai makstud ja teine mitte.

«Oleme Nipernaadi kohviku pidajale OÜ Mifuunele kõik arved tasunud ning kohvik on ka Heimar Lengi ees segaduse tekitamise pärast vabandanud – ajakirjandus on jälle sääsest elevandi teinud,» lõpetas Toobal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles