Savisaar käis saarlaste mässu lämmatamas

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Liis Treimann

Kuigi üleeile kutsus Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatus Edgar Savisaart parteijuhi kohalt taanduma, otsustas piirkonna konverents eile vastupidist, Savisaare jätkamist toetada.

Konverentsil esinesid ettekandega Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, riigikogu keskfraktsiooni esimees Kadri Simson ning Keskerakonna rahastamisskandaali nn tõekomisjoni esimees Kalle Klandorf.

Konverentsil korraldati ka hääletus, kus osalejatelt küsiti arvamust erakonna esimehe Edgar Savisaare jätkamise kohta.

Koosolekust osavõtnud saarlased avaldasid erakonna pressiesindaja teatel toetust Edgar Savisaare jätkamisele Keskerakonna esimehena.

Kokku võttis konverentsist osa 80 keskerakondlast.

Erakonna esimees Edgar Savisaar ütles vahetult enne kohtumist Saarte Häälele antud intervjuus, et ta ei tulnud Saaremaale kedagi noomima ega mõjutama.

«Mul ei ole vaja kedagi noomida ega õigustada. See on klassikaline valimiseelne ringsõit,» põhjendas Savisaar ise oma saarele tulekut.

«Kui te aga mõtlete seda «kirikuskandaali», siis olukorras, kus 20 piirkonda on öelnud, et jah, me oleme kõik õigesti teinud, ja üks alles kõhkleb, siis mida ma peaksin noomima. Igal inimesel on õigus oma arvamusele,» leidis ta.

Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatus leidis oma üle-eilses avalduses, et partei esimees Edgar Savisaar peab pöörduma kohtusse enda ja partei au ning väärikuse kaitsmiseks rahastamisskandaalis.

«Kuni kohtumenetluse lõpuni peab Savisaar peatama enda volitused erakonna esimehena,» ütles Saaremaa keskerakondlaste juht Kalle Laanet toona. «Selle otsuse poolt hääletas piirkonna juhatuse 11 liiget.»

See oli esimene Keskerakonna allorganisatsioon, mis Savisaarele taolise ettepaneku tegi. Mitmed ülejäänud piirkonnad ja kogud on teatanud pärast rahastamisskandaali algust, et toetavad Savisaare jätkamist.

Värskeima arenguna teatas partei Ida-Virumaa piirkonna juhatus, et otsustas eilsel koosolekul toetada Savisaare jätkamist parteijuhina.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles