Kruuse: Tartus ei ole Savisaart

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnul ei kavatse sealsed reformierakondlased Keskerakonda koalitsioonist välja heita, sest näevad probleemi Edgar Savisaare isikus, mitte parteis.

«Kas Aadu Must käis Venemaalt raha küsimas nagu Savisaar? Siin on vastus teie küsimusele,» leidis Kruuse, et Tartu Keskerakonna ja partei enda juhil tuleb vahet teha.

Tema sõnul on usalduse kaotanud konkreetsed isikud, mitte erakond tervikuna.

«Kas see tähendab, et Keskerakonnaga peaks igal tasandil koostöö lõppema? Meie hinnang on, et me ei lase sel muutuda kohalikuks küsimuseks, aga jälgime tähelepanelikult, kuidas Keskerakond käitub lähitulevikus,» rääkis Kruuse Postimees.ee’le.

Tartu linnavolikogu esimees ja Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must on Savisaare pikaaegne sõber ja kooliaegne pinginaaber, samuti partei aseesimehe Kadri Simsoni isa.

Kruuse sõnul jääb praeguste sündmuste valguses Tartu võimuliit püsima. «Täna koalitsiooni püsimajäämist sellisel kombel küll ei ole arutatud. Meie ajame siin kohalikku asja ja jälgime murelikult ka seda, mis toimub riiklikul tasandil.»

Kruuse kritiseeris sotsiaaldemokraatide juhti Sven Mikserit, kes küsis Tallinnas Keskerakonnaga koalitsiooni lõpetamisega seoses, kas Reformierakond kavatseb järgida Tartus nende eeskuju.

Kruuse sõnul ei käi Mikseri jutt Tartu aadressil kokku mõtetega, mida ta ise avaldas varem Tallinna koalitsiooni suunal.

«Sven Mikser oleks pidanud sel juhul välistama Keskerakonnaga koostöö ka siis, kui Savisaar selle juht ei ole. Aga ta ei välistanud seda oma retoorikas,» meenutas Kruuse. «Minu jaoks on natuke kurb, et ta ei ole oma retoorikas järjepidev.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles