Michal Mikserile: ärme pisenda Savisaare rahaküsimist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Mumm / Postimees

Kui sotside esimees Sven Mikser kutsus Reformierakonda üles kaaluma Tartus Keskerakonnaga koalitsiooni lõpetamist, siis oravate peasekretär Kristen Michal hoiatas Savisaare rahaküsimise vaid mõne linna võimuliidu teemaks pisendamise eest.

«Ärme nüüd tee seda viga, et pisendame Savisaare rahaküsimise kremlimeelsetelt vaid mõne linna koalitsiooni või erakondade rahastamise teemaks,» teatas Michal pressiesindaja vahendusel.

«See küsimus on märksa tõsisem ja põhimõttelisem - kas on vastuvõetav, et ühe Eesti suurema erakonna esimees küsib varjatult raha Kremliga ja varem KGBga seotud isikutelt,» märkis ta.

«Tartu või mõne muu koalitsiooni osas otsustavad Reformierakonnas kohalikud piirkonnad.»

Michal meenutas Mikserile, et just viimane oli veel eelmisel nädalal valmis lootusrikkalt ootama ja jätkama Tallinna koalitsioonis aasta kestnud koostööd, kui vaid pole tõendeid rahaküsimisest või kui Savisaar pole linnapea.

«Ei hakka selle osas talle etteheiteid tegema ja kindlasti ei tohi avalikkus lasta fookusel hägustuda või detailidesse takerduda,» rääkis Michal.

«Küsimus on kogu Eesti julgeolekut puudutav - kas on vastuvõetav, et ühe suurema erakonna esimees, Eesti peaministrikandidaat ja presidendikandidaat käib oma mõju suurendamiseks Venemaalt raha küsimas,» ütles ta.

Michal meenutas, et Reformierakond on juba 2007. aastast välistanud koostöö Savisaarega. «Nii on ka täna - me ei usalda Savisaart. Tema rahaküsimine Venemaa võimuladvikuga seotud inimestelt heidab varju kogu Keskerakonnale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles