Laanet: Savisaar peaks erakonna juhtimisest taanduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liige Kalle Laanet jäi täna Keskerakonna juhatuses eriarvamusele ja leiab, et Edgar Savisaar peaks partei juhi kohalt kõrvale astuma seniks, kui rahastamisskandaali asjaolud on kohtus selgeks vaieldud.

«Ma näen Savisaare puhul ainukest võimalust kiiremas korras kohtusse pöörduda, et kui on võimalik, oma nime puhtaks pesta. Et erakond saaks edasi minna valimistele, peaks Savisaar selleks ajaks kõrvale astuma,» kinnitas Kalle Laanet Postimees.ee’le, et jäi erakonna juhatuses eriarvamusele.

Ta lisas, et peale tema oli juhatuses teisigi inimesi, kellel oli eriarvamusi ja küsimusi. «Aga hääletustulemused näitasid teist.»

«Ma ei ole protokolliliselt kõrvutanud, mida räägib üks, mida teine, aga Savisaare selgitused olid suuresti samad, mis on avalikkuses olnud,» kommenteeris Laanet täna juhatuses kuuldut.

Ehkki Savisaare info läheb kohati kapo avaldatuga vastuollu, pole Laanet kaitsepolitseiameti usaldusväärsuses kahtlema hakanud. «Tegemist on riigi julgeoleku eest vastutava institutsiooniga ja kui ma peaksin selles kahtlema, siis ma peaksin kahtlema ka Eesti riigis.»

Laaneti hinnangul ei saagi Keskerakond rahastamisskandaali lahendamisel palju enamat teha, kui juba ette võetud. «On teatud protseduurireeglid, mille järgi saab otsuseid vastu võtta. Mina arvan, et erakonna juht peab olema nii tark ja otsuseid tegema omal käel, sest erakonna juhatuse ja erakonna esimehe on ametisse hääletanud kongress, järgmine kongress peaks toimuma sügisel, nii et…»

Laanet kinnitas, et hoolimata eriarvamusest Savisaare rahastamisskandaali asjus ei kaalu ta Keskerakonnast lahkumist. «Mina seisan Keskerakonna põhimõtete eest. Ma olen ka varasemalt öelnud, et me ei saa tõmmata võrdusmärki Keskerakonna ja Edgar Savisaare vahele. Jah, Edgar Savisaar on selle juht praegusel hetkel, aga Keskerakond on peaaegu 13 000 liikmega suur organisatsioon.»

Tema sõnul sai ta eilse päeva jooksul parteiliikmete telefonikõnesid ja e-kirju väga erinevate seisukohtadega. «Ei saa öelda, et ainult üheselt toetatakse,» märkis Laanet, pidades arvamuste paljusust loomulikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles