Seppik: demagoogiast enam ei piisa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Ain Seppik pressikonverentsil.
Edgar Savisaar ja Ain Seppik pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu keskfraktsiooni aseesimees Ain Seppik leiab, et Edgar Savisaar peab erakonnale punkt-punktilt selgitusi andma ning poliitilisest demagoogiast enam ei piisa, Tallinna abilinnapead Deniss Boroditši ei ole aga mõtet milleski süüdistada.

«Siin ei aita niisugune üldine jutt Vene eriteenistustest ja Eesti kapo koostööst. Siin niisuguse üldise poliitilise demagoogiaga enam läbi ei saa, siin on nii, et võta punkt, oli - ei olnud, milline on seletus sellele, millised mälestused sellest hetkest on Edgar Savisaarel,» leidis Seppik intervjuus Kuku raadiole.

«See on väga tõsiseltvõetav dokument ja Eesti kaitsepolitsei vähemalt oma vastuluure osas minu arvates on väga tõsiseltvõetav organisatsioon,» sõnas endine siseminister ja politseijuht Seppik.

Deniss Boroditši Seppik aga ei süüdistaks, kuna kapo peadirektori käskkirjas on kirjas vaid see, et Boroditš oli vestluste juures, mitte aga see, et nad küsisid koos Edgar Savisaarega raha.

«See on ilmne liialdus ja sotside ülereageerimine siin ei ole päris kohane. Natuke tuleks enne mõelda. Ma arvan, et teda pole üldse milleski mõtet süüdistada, sest aruandest selgub ainult üht - et ta oli seal juures. Kas ta oli kogu aeg juures, kas ta oli aktiivne ja kolmandaks, mida ta tegelikult seal vestlusel rääkis kapos, mida nähtavasti me kunagi teada ei saa, näitab seda, et kapo suhtumine on siin ka mõnevõrra erinev. Üks on ikkagi poliitiline juhtfiguur ja teine on inimene, kes oli juures,» rääkis Seppik.

Seppiku hinnangul Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin omal algatusel Keskerakonnale raha ei pakkunud. «Ma ei kujuta ette, et härra Jakunin võiks tulla selle peale, et hakata Keskerakonnale raha kõigest väest põue toppima.»

Oma täpsema seisukoha antud küsimuses lubas Ain Seppik teatavaks teha homme riigikogu keskfraktsiooni ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles