Mihkelson: Savisaarest ei saa enam kunagi valitsuse liiget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu liige Marko Mihkelson (IRL) kirjutab oma blogis, et pärast kaitsepolitsei käskkirjas avalikustatud infot on selge, et Edgar Savisaarest ei saa kunagi enam Eesti valitsuse liiget, veel vähem presidenti.

«Pärast tänast peaks olema selge, et Edgar Savisaarest ei saa kunagi enam Eesti valitsuse liiget ega veel vähem ka presidenti. Ka pole eelseisvaid valimisi arvestades enam suurt jumet Reformi- ja Keskerakonna kõiki äratüüdanud pingpongil. Ka on sellega lõplikult maetud udujutud kaheparteisüsteemi tekkimisest Eestis. Parem on keskenduda Eestile tõeliselt olulistele küsimustele. Punkt.» resümeeris riigikogu liige.

Mihkelsoni hinnangul seletab kaitsepolitseiameti peadirektori käskkirjas avalikustatud informatsioon suurepäraselt, miks asus Keskerakonna esimees Edgar Savisaar viimastel päevadel sedavõrd aktiivselt oma nahka päästma. «Huvitav, kas teda tabas Jüri Pihli sündroom - kas ta tõesti lootis, et see informatsioon jääb saladuseks?» mõtiskleb Mihkelson oma blogis.

Mihkelson püstitas ka retoorilise küsimuse, kas oleme tunnistajaks Eesti sisepoliitilisele maavärinale või lihtsalt 1995. aasta järeltõukele.

«Ma olen kahjuks arvamusel, et enamik Edgar Savisaare toetajatest pigem konsolideerub selle uudise peale ning nad süüdistavad kõiki teisi maailma kõikides pattudes,» tõdes ta samas. «Kuid mida teevad need Keskerakonna poliitikud, kellele selline poliitiline kultuur pole vastuvõetav?» mõtiskles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles