Rahvaliitlane tahab Viljandi volikogu istungile rohkem linnaakodanikke

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu noorteorganisatsiooni juht Monika Kuzmina.
Rahvaliidu noorteorganisatsiooni juht Monika Kuzmina. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Viljandi rahvaliitlane Monika Kuzmina soovitab volikogu istungite toimumispaika muuta, et istungite alguses peetavast infotunnist saaks osa rohkem linnakodanikke.

Viljandi rahvaliitlane Monika Kuzmina andis eile linnavolikogu esimehele Tarmo Loodusele avaliku pöördumise, milles teeb muu hulgas ettepaneku hakata volikogu istungeid pidama raekoja asemel kultuurimajas, kirjutas Sakala.

Kuzmina selgituse kohaselt tuleneb tema idee hiljuti volikogu töökorda lisatud punktist, mille kohaselt peavad istungid algama infotunniga, kus saavad rahvaesindajatele küsimusi esitada kõik varem sekretäri juures registreerunud linlased.

«Leian, et praeguses volikogu istungite saalis pole kodanike rohke osavõtu korral infotundi korraldada võimalik, sest ruumi lihtsalt pole. Seepärast tulekski leida mõni avaram saal,» selgitas ta.

Lisaks rõhutas Kuzmina, et infotundide kord tuleb senisest paremini reguleerida, sest praeguste reeglid on loonud reaalse ohu, et küsijad ei saa neid huvitavatel teemadel ammendavaid vastuseid ning see seab volikogu usaldusväärsuse löögi alla.

«Eelmisel korral, kui infotund esimest korda aset leidis, olime farsi tunnistajaks, sest kohale tulnud täiskasvanute gümnaasiumi õpetajad lahkusid raekojast sama targana, kui nad sinna olid tulnud,» nentis ta.

Kuzmina on ainus Rahvaliidu esindaja Viljandi linnavolikogus ning kuulub reformierakondlaste, keskerakondlaste ning Isamaa ja Res Publica Liidu saadikute kõrval ka koalitsiooni. Muu hulgas juhib ta Rahvaliidu üle-eestilist noorteorganisatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles