Represseeritute toetus jäi puutumata

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Valitsus ei toetanud okupatsioonirežiimide käte läbi represseeritute tervisetoetuse maksmise korra karmistamist.


Vastavalt okupatsioonirežiimide represseeritud isikute seadusele makstakse neile kord aastas toetust 2500 krooni, teatas sotsiaalministeerium.

Sotsiaalministeeriumi eelnõus sisaldus ettepanek taastada kuludokumentide esitamise nõue, sest see aitab tagada, et toetust kasutatakse võimalikult palju just tervise taastamiseks.

Valitsus seda ettepanekut ei toetanud.

Sotsiaalminister Maret Maripuu põhjendas otsust sellega, et valitsus ei pidanud kuludokumentide nõudmise taastamist otstarbekaks.

Tegemist on toetusega, mis on mõeldud tervise taastamiseks. Varem maksti toetust kuludokumentide esitamisel, sellel aastal see nõue ei kehtinud.

Kuludokumentide esitamise taastamine tagaks ministeeriumi hinnangul selle, et raha kasutatakse ka tulevikus tervise taastamiseks.

Järgmisel aastal on saadav toetus 2500 krooni, lisaks hüvitatakse sõidukulud (500 krooni).

Eile teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo, et sotsiaalkindlustusameti eelarve vähenemise tõttu arutab täna represseeritutele makstava 2500-kroonise tervisetoetuse kaotamist. Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja sõnul oli tegu siiski eksitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles