Kilk: Rosimannus läheb veelgi rohkem varju

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus ning Ain Seppik jätavad riigikogutöö selja taha.
Rain Rosimannus ning Ain Seppik jätavad riigikogutöö selja taha. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja Rein Kilk pakkus välja, et Reformierakonna ühe ideoloogi Rain Rosimannuse otsus mitte kandideerida uude riigikokku ei tähenda poliitikast loobumist, vaid veelgi sügavamale varju minekut.

«Rosimannus pole mingi häältemagnet kunagi olnud, aga erakonna ühe juhina ta ilmselt läheb lihtsalt veel rohkem varju, maskeerub veelgi rohkem,» pakkus Kilk Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Aga võibolla saab ta nüüd hoopis oma nime all sotsiaalmeedias esinema hakata,» pakkus ajakirjanik Argo Ideon, viidates möödunud nädalal ajakirjanduses ilmunud materjalidele, kus kirjeldati Rosimannuse esinemisi Twitteris Vaikse Doni nime all.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar loetles, et oma lahkumisest poliitikast on teatanud reformierakondlased Ivi Eenmaa, Hannes Astok, Rain Rosimannus, Harri Õunapuu ja Erik Salumäe, samuti on sotsid riigikogu valimisnimekirja mõttes kaotanud Jüri Pihli ja Jüri Tamme, Keskerakonna nimekirjas ei kandideeri enam veteranpoliitik Ain Seppik.

Ideon viitas Sirbis ilmunud Allar Jõksi seisukohale sellest, kuidas Eesti on jõudmas vaikivasse ajastusse.

«Murdepunkt oli kuskil Laari teise valitsuse võimuletuleku ajas 1999. aastal. Enne seda koosnes riigikogu ikka suhteliselt sõltumatutest saadikutest, pärast liikus otsustusprotsess edasi kuhugi koalitsiooninõukogu tasemele ning praegune parlament on selle hinnangu järgi vaid nupulevajutaja,» sõnas Ideon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles