Kõige kallima jõulupeo pidas rahandusministeerium

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Ministeeriumid on jõulupidude korraldamisel muutunud kokkuhoidlikumaks – enam kui saja töötaja osalusel toimuvaks ürituseks kulutatakse keskmiselt 50 000 krooni.

Kõige kallima peo saavad rahandusministeeriumi töötajad, seevastu justiitsministeerium jätab ainsana töötajad üldse ilma peota.

Rahandusministeeriumi töötajatele toimus eile tänupidu, mille maksumus on pressiesindaja Katrin Reimanni kinnitusel 90 000 krooni ringis.

«Peol osalevad ka meie seeniorid ja veteranide klubi. Peole eelneb hommikune koosolek, kus võtame kokku mööduva aasta ja tunnustame kolleege tehtud töö eest,» lisas ta.

Reimanni sõnul oli pidu osalustasuga, kuid selle suurust ta ei täpsustanud.

Sotsiaalministeeriumi jõulupeo eelarve on 50 000 - 60 000 krooni ringis, millest ca 15 000 maksavad pidulised (keda on umbes 150) ise osalustasuna.

Pidu toimus neljapäeval Tallinna lennujaama vanas terminalis, kavas oli bänd ja isetegevus.

Välisministeeriumi töötajate aastalõpuüritus maksab kuni 50 000 krooni ja osalejad peavad selle eest maksma 150 krooni, kinnitas Helen Rits pressitalitusest.

«Aastalõpuüritus toimub Butterfly Lounge`is, kavas on suhtlemine ja aastast kokkuvõtete tegemine.»

Haridusministeeriumi saalis toimus jõuluüritus eile üle 200 inimese osalusel ja iga piduline pidi 100 krooni maksma.

«Sellest jagub ja jääb ülegi ansambli Justament vähendatud koosseisu kutsumiseks. Joogid ostavad pidulised ise, toidulaua katmiseks on planeeritud umbes 50 000 krooni,» sõnas pressiesindaja Asso Ladva.

Majandusministeeriumi jõulupidu toimus restoranis Pärl, kuhu pääsemiseks tuli oma töötajatel maksta 150, kaaslastel 200 krooni. «Esines ansambel Regatt,» sõnas pressiesindaja Piret Pärn.

Kolmapäeval toimunud üritusse panustas ministeerium 48 000 krooni ja sellel osales 145 töötajat.

Keskkonnaministeeriumi jõulupidu toimus neljapäeval Salme kultuurikeskuses ja selle kindlad kulud olid 36 000 krooni, millele lisandus toitlustuse hind.

Osalejaid oli 100 ringis ja igaühel tuli omast taskust maksta 100 krooni. Pressiesindaja Brita Merisalu sõnul pakuti tavalist jõulutoitu, meeleolu lõi ansambel.

Põllumajandusministeeriumi jõuluteemaline koosviibimine toimub 22. detsembril ministeeriumi saalis eelarvega alla 30 000 krooni, teatas pressiesindaja Karina Loi.

Summat ei ütle

Siseministeerium teatas vaid napilt, et «aastalõpu tähistamine toimub 28. detsember. Registreerimine alles kestab.»

Pressiesindaja Kristel Tuule sõnul toimub üritus Kolu kõrtsis, esinevad Kukerpillid, kuid eelarvet ta ei osanud täpsustada.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet märkis, et töötajatele jõulupidu ei korraldata, küll aga toimuvad sarnaselt möödunud aastaga detsembris mõned jõuluteemalised üritused, mis on seotud Pärnu lastekodu laste toetamisega.

Nii toimus 9. detsembril ministeeriumi saalis heategevuslik jõululaat, 20. detsembril korraldatakse väike jõulupidu ministeeriumi töötajate lastele ning 23. detsembril toimub jõuluaktus, kus esinevad Pärnu lastekodu lapsed ning pakutakse teed ja piparkooke.

«Nende ürituste lõplik maksumus selgub pärast laste jõulupidu ja aktust ennast, kui kommi ja teekulud on kokku löödud ja jõuluvana oma arve esitanud. Igal juhul saab tegemist olema väikese summaga, mis jääb ilmselt alla 20 000 krooni,» sõnas Kuimet.

Töötajatele pidu ei korralda

Justiitsministeerium on ministeeriumidest ainus, kes sel aastal jõulupidu korraldada ei plaani – seda kinnitas pressiesindaja Diana Kõmmus.

Töötajate lapsi siiski ära ei unustata – nende peole kulub umbes 25 000 krooni.

Kultuuriministeeriumi ametnikud on jõulude ajal tavaliselt korraldanud n-ö haldusala külastust ehk käinud koos mõnes teatris.

Sel aastal lepiti aga hoopiski kokku, et jõulunädalal ühel päeval pärast tööd minnakse kolleegidega koos lihtsalt õhtust sööma, nii et igaüks maksab oma osaluse eest ise, kinnitas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles