Riigikogul on e-suhtluses arenguruumi

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar novembris 2010 riigikogu ööistungilt. Tema ees püüab tukkuda Peeter Tulviste.
Mart Laar novembris 2010 riigikogu ööistungilt. Tema ees püüab tukkuda Peeter Tulviste. Foto: Liis Treimann

Riigikogu 101st liikmest 35 kasutab oma töös sotsiaalmeedia võimalusi - blogisid, Facebooki jms. E-riigi akadeemia e-demokraatia programmi juht Liia Hänni soovib, et tulevane riigikogu koosseis e-suhtlust enam väärtustaks.

Akadeemia analüüsis riigikogulaste aktiivsust veebis, vahendas Vikerraadio. Väga oluline on suhtlus elektronposti teel, mida aga analüüsida ei saanud, sest seda peetakse riigikogu liikme isiklikuks asjaks, selgitas Hänni.

«Aga iga vastamata meil tähendab ju võõrandumist. Ma loodan väga, et riigikogu koosseis, mis märtsis valitakse, mõtleb sellele, et üks nende töö kõige olulisem külg ongi inimestega suhtlemine.»

Täna selgub praeguse riigikogu parim e-poliitik. Kandidaate on kaheksa: Andres Herkel (IRL), Mart Laar (IRL), Silver Meikar (Reformierakond), Marko Mihkelson (IRL), Keit Pentus (Reformierakond), Hannes Rumm (sotsiaaldemokraat), Evelyn Sepp (Keskerakond) ja Kadri Simson (Keskerakond).

Üks nominentidest, Hannes Rumm, ütles Vikerraadiole e-analüüsi kommentaariks, et e-suhtlus on kindlasti võimalus, mida ta soovitab kõigil kolleegidel kasutada.

«Kui sa midagi kirjutad, siis sa reeglina saad ka kohe vahetut tagasisidet, ja vastavalt sellele võid oma esialgset arvamust muuta ja kohendada,» sõnas Rumm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles