Ministeerium: seadusega mängimine tekitab rohkem segadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Majandusministeeriumi hinnangul tekitab rohkem segadust seaduse jõustumisajaga mängimine kui täna riigikogus vastu võetud liiklusseaduse üksikud muudatused ise.

Riigikogu võttis täna vastu liiklusseaduse muudatused, lükates ühtlasi ka suvel vastu võetud seaduse jõustumisaega kuue kuu võrra edasi, nii et seadus jõustub alles uue aasta 1. juulil.

«Küsimus on pigem selles, et mis tekitab rohkem segadust: kas seadus jõustada, või pidevalt mängida sellega. Kuna riigikogu menetles eelnõu üsna pikka aega, siis oli kõigil ka võimalus oma ettepanekud teha. Mõned nädalad enne jõustumist seda teha on natuke liiga hilja,» sõnas majandusministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda.

«Näiteks eelmisel nädalal vastu võetud riigieelarve seadus mõjutab inimeste elu kordades rohkem, aga keegi ei nõua ju, et lükkaks edasi.»

Küsimusele, kas majandusministeerium kavatseb nüüd uue seaduse muudatusi liiklejatele tutvustama hakata, vastas Ruuda: «Liiklusseadust on avalikkusele tutvustatud, kasvõi läbi Postimees online´i. Muutused ei ole nii kardinaalsed, et teha massikampaaniaid - endiselt kehtivad samad liiklusmärgid, kehtib 90/50 kiirusepiirang, parempoolne liiklus jne.»

Ruuda kordas, et pool aastat on piisavalt pikk aeg, et kõik - ka autokoolid - suudaks ennast kurssi viia, sest liiklusseadus võeti vastu suvel, jõustumine oli aga planeeritud 1. jaanuarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles