Evelyn Sepp nimetas isapuhkuse kaotamist macholikuks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp.
Evelyn Sepp. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakondlasest riigikogu liige Evelyn Sepp nimetas macholikuks valitsuse ideed loobuda isapuhkusest ja selle arvelt 60 miljonit krooni kokku hoida.

«Selline mõte on väga macholik, et laste kantseldamine ongi enamasti väiksepalgaliste naiste enamasti tasustamata töö ja isapuhkuselt hoiaks riik kokku kogunisti 60 miljonit krooni,» kirjutab Sepp oma blogis.

Ta lisas, et isapalk ja isapuhkus sellisel kujul, nagu need täna kehtivad, polnud mitte sotsiaalne vastutulek isadele, vaid nii tagatakse laste kasvatamisel isadele emadega võrdsed võimalused.

«Seega isapalga säilimine on tähtis. Selle kaotamine läheb vastuollu põhiseaduse mitme sättega ning kolmandaks toob see taas kord kaasa jäigastuva tööjõuturu ja naiste-meeste positsioonide ebavõrduse süvenemise sellel,» lisas Sepp.

Postimees.ee kirjutas täna, et eelarve tasakaalustamiseks plaanitud isapuhkusest loobumisega hoiab riik kokku ligikaudu 60 miljonit krooni.

Isapuhkust saavad mehed praegu oma lapse ema rasedus- või sünnituspuhkuse ajal või kaks kuud pärast lapse sündi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles