Ojuland: Kasjanovi partei vastuvõtmiseks pole Putini luba vaja

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix.

Täna Brüsselis toimunud Euroopa Liberaalide, Demokraatide ja Reformipartei (ELDR) büroo koosolekul osalenud partei asepresident ja riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland oli põhiettekandja päevakorra olulisemas punktis, milleks oli Venemaa ekspeaministri Mihhail Kasjanovi poolt juhitud Rahva-Demokraatliku Liidu liikmeksastumise avalduse läbivaatamine.

«Kindlasti pole see normaalne olukord, et üleeuroopalisel parteil tuleb läbi
vaadata avaldus parteilt, mida oma riigis keeldutakse registreerimast. Kuid midagi pole teha, olukord on tänasel päeval Venemaal kahjuks nii kaugele läinud,» vahendas pressiesindaja Ojulandi sõnu.

«Me peame tegutsema lähtudes kujunenud olukorrast ja asjaoludest. Kindlasti ei ole mõtet oodata Putini heakskiitu. Euroopa liberaalide olulisem ülesanne on toetada demokraatlike jõudusid Venemaal, sest demokraatlikult mõtlevaid inimesi on Venemaal palju ning me peame näitama, et nad ei ole üksi,» kinnitas Ojuland.

ELDRi büroo otsustas toetada Venemaa Rahva-Demokraatliku Liidule täisliikme staatuse andmist Stockholmis toimuval kongressil.

Ojuland esindas ELDRi Moskva lähistel, Golitsõnos 11.-13. juulini toimunud Venemaa Rahva-Demokraatliku Liidu kongressil, kus võeti vastu otsus astuda Euroopa Liberaalide ja Demokraatide parteisse.

Vene Föderatsiooni justiitsministeerium on keeldunud partei registreerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles