Pangad pakuvad pensioni bussist ja postkontorist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangabuss
Pangabuss Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB Pank ja Swedbank pakkusid täna riigikogu sotsiaalkomisjonile tulevase pensionide väljamaksmise viisina pangabussi, postkontorit ja postibussi.

Riigikogu sotsiaalkomisjon eesotsas komisjoni sotsiaaldemokraadist esimehe Heljo Pikhofiga kutsus täna Swedbanki ja SEB Panga esindajad selgitama, mil viisil pensioniraha hakkab uuest aastast jõudma nende pensionärideni, kes täna saavad pensioni posti teel (väljamaksena postkontorist või kojukandena) seoses riikliku pensionikindlustuse seadusesse kavandatavate muudatustega, vahendas riigikogu pressiesindaja.

«Pensioni kojukanne peab kindlasti olema tagatud riigi kulul neile, kes tervise tõttu pensioni järele ise minna ei saa,» ütles Pikhof.

SEB Panga esindaja sõnul pakub nende pank koostöös Eesti Postiga tasuta postipanga teenust, mis tähendab, et sularaha saab välja võtta ja teisi pangatehinguid sooritada ligi 400 postkontoris üle Eesti. Postkontori puudumisel vahendab sama teenust postibuss või Eesti Posti frantsiisipartner.

Pensionäride ja väiksemates maakohtades elavate inimeste teenindamiseks on Swedbankil käigus pangabuss, 2008. aasta sügisest lisandub teine.

Mõlema panga esindajad väitsid, et sularaha väljavõtmine on nii postkontoris kui pangabussis inimesele tasuta ja ei too kaasa lisakulutusi kohalikele omavalitsustele. Küll aga ootavad pangatöötajad kohalike omavalitsuste esindajailt ettepanekuid ja koostööd teenuste kättesaadavamaks muutmisel.

Panga esindaja sõnul sõidab pangabuss hõredama asustusega küladesse juba 5-6 inimese soovi korral.

Komisjoni istungist võtsid osa veel komisjoni liikmed Lauri Laasi, Tõnis Kõiv,
Tatjana Muravjova, Mai Treial, Marika Tuus ning asendusliikmena Ivi Eenmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles