Pihl riigikokku ei kandideeri, tööle ei kiirusta

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: Toomas Huik

Kuigi oktoobris lubas toona sotsiaaldemokraatide esimehekoha loovutama pidanud Jüri Pihl võimuvahetusest hoolimata riigikokku kandideerida, teatas ta täna vastupidisest. Samas ei kiirusta Pihl ka muid väljakutseid vastu võtma.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tallinna piirkonnaorganisatsioon kinnitas eile pealinna valimisnimekirjade esinumbrid. Teie nime sealt ei leidnud.

Mina otsustasin juba varem isiklikel põhjustel mitte kandideerida.

Ütlesite oktoobris, et teie kandideerimine Lasnamäe ringkonnas oleks loogiline samm.

No ta oleks. Aga mul olid omad isiklikud põhjused. Ma otsustasin kuskil kuu aega tagasi, et ei kandideeri.

Ma ei ole ühtegi organisatsiooni, mida ma olen juhtinud, jäänud teiseks, kolmandaks ega kümnendaks, kui teatud põhjustel on tulnud juhi kohalt lahkuda.

Muidugi erakonna puhul on natuke erinev. Ma jään erakonna liikmeks ja Tallinna volikokku ka, kuhu mind on valitud. Aga kui oled juba olnud esimees ja teatud põhjustel on üldkogu leidnud, et on keegi teine parem, siis miks mitte, las ta veab.

Kas vahetate siis poliitika erasektori vastu?

No vaatame, eks aeg annab arutust. Praegu olen ma volikogu liige ja eks vaatab.

Nii et praegu on erasektori poolt pakkumised laual?

Eks ma mingisuguse töö kuskil leian, selles ma ei kahtle ja sellega väga ei kiirusta. Nagu lehed kirjutasid, saan ma politseipensionit, nii et mul ei ole sellega kiiret.

Millised firmad teie vastu huvi tunnevad?

No vaatame. Kui need asjad millalgi jõuavad nii kaugele, siis jõuavad. See ei ole sellega seotud. Ma olen olnud erakonna esimees, mis ma seal ikka enam teen.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles