Parlamendiliikmete 2009. aasta palgamaksmise eelnõu võeti menetlusse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss.
Toompea loss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhiseaduskomisjoni 22. septembril algatatud riigikogu liikme palga ajutise


korralduse seaduse eelnõu reguleerib riigikogu liikmele palga maksmist 2009. aasta jaanuarist kuni 2010. aasta 28. veebruarini.

Eelnõu algatamise ajendiks on soov eraldada Eesti keskmise palgaga seotud ametipalkade maksmise ajutise korralduse seaduse eelnõu reguleerimisalast riigikogu liikmete palga temaatika, et kanaliseerida tekkinud põhiseaduslik dispuut põhiseaduse § 75 tõlgenduse üle ühe konkreetse eelnõu piiridesse, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Seaduse ülesandeks on sätestada 2009. aasta 1. jaanuarist kuni 2010. aasta 28. veebruarini kõikumise ülempiir riigikogu liikmete palkadele. Vastavalt eelnõule jääb palga arvestamisel ülempiiriks 2007. aasta IV kvartali Eesti keskmine palk.

Eelnõu ei muuda riigikogu liikmete palgasüsteemi. Riigikogu liikme palk jääb edaspidigi seotuks Eesti keskmise palgaga, sealjuures riigikogu liikme palga määramise aluseks on eelmise aasta IV kvartali Eesti keskmine palk.

Eelnõus sätestatakse ülempiir, millest kõrgemaks ametipalk fikseeritud perioodil tõusta ei saa. Keskmine palga langedes väheneb vastavalt ka
ametipalga suurus. Juhtivkomisjoniks määrati põhiseaduskomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles