Aastavahetusel on pankades tööl mitusada inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro stardikomplektid.
Euro stardikomplektid. Foto: Toomas Huik.

Eesti suuremates kommertspankades on seoses eurole üleminekuga aastavahetusel ametis sadu inimesi.

Swedbanki europrogrammi koordinaator Hanno Hussar ütles BNSile, et eurole ülemineku korraldamiseks on pangas loodud vastav staap. Uusaastaööl ning ka vahetult enne ja pärast on üle Baltikumi tööl ligi 300 inimest, kes paiknevad kokku seitsmes erinevas majas.

«Lisaks on suur hulk inimesi lubanud olla kodus töövalmiduses. Suurendatud koosseisus on tööl kõnekeskuses, kus klientidele vajadusel telefoni teel infot jagatakse,» rääkis Hussar.

SEB pangas on pangasüsteemi konverteerimisega seoses uusaastaööl ametis ligi 40 töötajat. «Oleme testinud seda protsessi juba mitmel korral ja väiksemad testid on ka hetkel käimas. Plaanide kohaselt oleme valmis avama 1. jaanuaril kell 12.00 nii kontorid kui ka oma e-kanalid,» märkis Vohu.

SEB kaardimaksed töötavad Vohu kinnitusel ka siis, kui pangasüsteem on maas ning automaadid väljastavad eurosid kohe pärast uue aasta saabumist

«Nordea ettevalmistused eurole üleminekuks kulgevad plaanipäraselt, tempo on olnud väga hoogne,» ütles Nordea panga europrojekti töörühma juht Kristjan Kongo BNSile. Tema sõnul on aastavahetusel ja  esimesest kuni kolmanda jaanuarini ööpäevaringselt tööl erinevad meeskonnad, inimesi osaleb aastavahetusel üle saja.

Kongo sõnul on täpne kohalolijate arv sõltuvalt päevast ja kellaajast erinev, otseselt konversiooniprotsessiga seotud inimesed on füüsiliselt kohal, paljud meeskonnad on kõrgendatud valmisolekus. «Osa Nordea kontoreid on nädalavahetusel avatud, see tähendab, et tööl on ka eesliin, ning 31. detsembrist kuni 3. jaanuarini töötab 24 tundi klientide nõustamiseks klienditugi ja telefonipank.»

Kongo lisas, et Nordea on kaasanud ka välispartnereid ja saanud tuge Soome kolleegidelt, kes on sama protsessi läbi teinud.

Sampo Panga operatsioonide direktor ja europrojekti juht Arvo Juhkami ütles BNSile, et senised ettevalmistused euro kasutuselevõtuks on kulgenud plaanitult. Üleminekutegevustega on Juhkami sõnul vahetult seotud ligikaudu sada töötajat, lisaks on veel töötajaid kõrgendatud valmisolekus asendusvajaduste puhuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles