ERR.ee: Mikko hinnangul europarlament kommunismi kuriteoks ei tunnistaks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko..
Marianne Mikko.. Foto: Toomas Huik.

Euroopa Parlamendi saadiku Marianne Mikko sõnul ei läheks tänases europarlamendis läbi ettepanek tunnistada kommunism kuriteoks ning seda juba parlamenti kuuluvate Kreeka kommunistide tõttu.

Europarlamendi president Hans-Gert Pöttering kuulutab täna välja kirjaliku deklaratsiooni, milles saadikud teevad ettepaneku kuulutada 23. august üle-euroopaliseks stalinismi ja natsismi kuritegude ohvrite mälestamispäevaks, vahendasid ERR Uudised ETV saadet «Terevisioon».

Deklaratsiooni üks algataja Marianne Mikko rääkis, et ta oleks natsismi ja stalinismi ohvrite mälestamise asemel eelistanud kommunismi ohvrite mälestamist, kuna see olnuks märgatavamalt jõulisem deklaratsioon.

«Aga teades, kuidas Euroopa Parlamendis erinevate poliitiliste jõudude vahekord on ja mõeldes ka sellele, et meil on Kreeka kommunistid, tuleb olla realist ja aastas 2008,» nentis ta.

Tema sõnul on oluline kujundada välja Euroopa identiteet ning poolakas, eestlane, prantslane ja sakslane peaksid ühtmoodi aru saama, mis on meie kontinendi ajaloos toimunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles