«Vabariigi kodanikud»: riik kustutab tulekahju bensiiniga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen
Meelis Atonen Foto: Toomas Huik

Tänases «Vabariigi kodanikes» arutasid Meelis Atonen, Andres Arrak ja Allan Martinson selle üle, kuidas hakkama saada praegustes majandusraskustes.


Ärimees Meelis Atonen leidis, et valitsus oleks saanud rasket majanduslikku olukorda ära hoida sellega, et õigel hetkel raha kokku hoida. Atoneni arvates on rahandusminister kogu protsessi nii halvasti juhtinud, et teatud inimesi seal protsessis enam usaldada ei saa.

Ettevõtja Allan Martinson arvates on riigieelarve liiga suur ja riik kulutab liiga palju. Martinsoni sõnul on praegu peamine küsimus, kuidas majandus taas kasvama saada.

Majandusteadlane Andres Arrak ütles, et maksude tõstmine eelarve parandamiseks on lausa huligaansus. Arrak võtaks eelarveaugu lappimiseks raha reservidest.

Kõik kolm saatekülalist leiavad, et riigi tulude ehk rahva kulude tõstmine on hetkel täiesti vale samm. Pigem peaks vähendama valitsuse kulusid ja alles siis saaks tõsta makse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles