Savisaar neljast kriminaalasjast: kahtlustada võib lõputult, selle eest pole keegi kaitstud

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna juht Edgar Savisaar märkis tänaõhtuses Tallinna televisiooni saates «Teletallinn», tema meelest on ka prokuratuur aru saanud, et nende esitatud kahtlustused ei kanna, mistõttu tuleb pildil püsimiseks uute asjadega välja tulla.

«Kahtlustada võib lõputult, selle eest ei ole keegi kaitstud,» märkis Savisaar. «Mõned saavad selle eest palka.»

Savisaar meenutas, et ka lindiskandaali ajal esitati talle neli kahtlustust, aga praegu ei suuda ta isegi meenutada, milles need täpselt seisnesid.  «Ma olen algusest peale rääkinud, et need on mõttetud kahtlustused ja ei kanna. Ja et kui prokuratuur tahab nendega edasi tegeleda, siis nad peavad midagi uut välja mõtlema. Arvan, et prokuratuur on sellest aru saanud.»

Savisaar ütles, et näiteks Šveitsi kontodel oleva raha küsimust on sealne kohus kaks korda arutanud. « Šveitsi kohus on selgusele jõudnud, et minul ei ole nende rahadega suurt pistmist,» väitis Savisaar.

Mis puutub neljandasse kahtlustusse, siis Savisaar kinnitas, et temal pole aimugi, milles see seisneb. Ta lisas, et Tuuli Koch [Postimehe ajakirjanik] teab, sest «talle jagatakse seda infot rohkem kui mulle».

«Teate, nagu ma ütlesin, on väga lihtne kahtlustusi külvata, kuid väga lihtne on nendega ka üle piiri minna,» leidis Savisaar. «Sel päeval, mil astuti vastu mitte lihtsalt mulle, vaid 5000 inimesele, kes Hundisilmale tulid minu toetuseks, siis astuti üle piiri.»

Savisaar avaldas arvamust, et prokuratuuril on ees väga raske ülesanne, et tema kahtlustustest midagi kahtlustustest enamat saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles