Reinsalu nimetas palkade külmutamise arutelu klounaadiks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Kõrgemate ametiisikute palkade külmutamise eelnõu arutelu põhiseaduskomisjoni istungil kiskus klounaadiks ära, leiab riigikogu liige Urmas Reinsalu.

«Mind paneb imestama see, et klounimängimise on valinud ka valitsuspartei (Reformierakond – toim.), kes kaasvastutab eelarve kokkupanemise eest,» kirjutab Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Reinsalu oma blogis.

Kõrgemate ametiisikute palkade külmutamise eelnõu on parlamendi menetluses 18. juunist ning viimasel põhiseaduskomisjoni koosolekul otsustati eelnõu järgmisel neljapäeval arutama hakata.

«Komisjoni istungil hakkavad Reform (Gräzin) ja Kesk (Sepp) nõudma täiendavaid ekspertiise, ümarlaudu jms. Eelnõu kuulutatakse häälekalt põhiseadusevastaseks,» kirjutab Reinsalu.

Ta küsib, kas eelnõuga saavutatav kokkuhoid 70 miljonit krooni on eelarves üle.

«Kas sõnad kõigi toetuste ja avaliku sektori palkade külmutamise kohta ei käigi tippametnike kohta (ministrid ja riigikogu)? Kolm kuud oleme veiderdanud või?» küsib Reinsalu.

«Ühesõnaga, minu ettepanek on lihtne: lõpetame pullitegemise ja võtame esmaspäeval vastu otsuse seda eelnõud kiiresti parlamendis edasi menetleda ja toetada,» lisas ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles