Juhan Aare lubas uut Rahvaliidu esimeest toetada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu eelmine esimees Juhan Aare partei kongressil.
Rahvaliidu eelmine esimees Juhan Aare partei kongressil. Foto: Margus Ansu

Rahvaliidu eelmine esimees Juhan Aare kinnitas täna pärast kaotust esimehevalimistel Andrus Blokile, et toetab Bloki tegevust erakonna juhina.

Aare lubas rahvusringhäälingu raadiouudiste teatel riigikogu valimisteni Rahvaliidus jätkata ja otsustada seejärel, mida edasi teha.

Riigikokku Aare kandideerida ei soovi. Küll lubas Aare Andrus Bloki tegevust toetada.

«Lähikuudel Rahvaliit vajab minu kogemusi,» leidis Aare.

Rahvaliidu uus esimees Andrus Blok lubas, et erakond saab riigikokku, kuid kohtade arvu ennustama ta ei soostunud.

«Tüli on tegelikult isikutevaheline tüli, millega on kaasa tõmmatud teatud maakonnaorganisatsioonid. Loodan, et kuna mina seal eriti ei osalenud, et need maakonnad, kes Juhan Aare selja taha koondusid, on nõus ühise eesmärgi nimel edasi tegutsema,» rääkis Blok.

Blok lubas, et maalt ei kao Rahvaliit kuhugi.

Eestimaa Rahvaliit valis täna oma XIX kongressil Tartus erakonna uueks juhiks Rakke vallavanema Andrus Bloki. Erakonna aseesimeesteks valiti Mai Treial (404 häält), Riina Kull (349), Viljar Jaamu (284) ja Arno Sild (274). Lauri Vitsut 234 ja Juhan Aare 174 häälega aseesimeesteks ei saanud.

Rahvaliidu juhatuse liikmeteks said Margo Miljand, Jaan Pöör, Aivar Kaldjärv, Enn Sarv, Rein Tölp, Priit Kõrve, Arvo Sakjas, Monika Kuzmina, Robert Närska ja Olev Liblikmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles