Rahvaliidu uus programm on vana koopia

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Kuigi Rahvaliit kuulutas kuude eest, et nemad ei vaja peibutusparte ning nende tõus üle valimiskünnise saab tuginema uuele programmile, osutus eeskava valmis saanuna hoopis vana koopiaks.

Programmis on tehtud enamasti vaid kosmeetilisi sõnastuslikke parandusi. Kunagi varem oli neil arutamisel selline toorik, kus oli mitmeid uudseid mõtteid, kuid nüüd on vana programmi juurde tagasi pöördutud.

Uute ideedena on kongressile kinnitamiseks esitatud programmis sees määratlus, et «Rahvaliit on konservatiivne ja eestimeelne erakond, mille tegevus põhineb kolmel alusväärtusel».

Varem oli kirjas «Rahvaliit on sotsiaalne ja eestimeelne erakond, mille tegevus põhineb kolmel alusväärtusel.». Loetletud alusväärtused on aga jäänud samaks.

Ära on jäetud: «Koostame ja rakendame regionaalarengu toetamise seaduse» ning «Vanemale, kelle lapsel puudub lasteaiakoht, hüvitab lapsehoiukulud riik.»

Välja on võetud ka järgnev osa: «Peame vajalikuks suurendada riigikogu rolli Eesti rolli seisukohtade kujundamisel ja nende eest seismisel Euroopa Liidus. Olulisemad küsimused otsustab istung, Euroopa asjade komisjonile kujundatakse tugiaparaat, kes suudab sisuliselt hinnata valitsuse esitatud eelnõusid. Valitsus ei esita komisjonile ainult seisukohta, vaid tutvustab ka alternatiive.»

Selle asemel on kirjas «Peame vajalikuks suurendada Eesti rolli seisukohtade kujundamisel ja nende eest seismisel Euroopa Liidus.»

Programm jõudis Rahvaliidu liikmeteni ja erakonna kodulehele paar päeva enne erakonna homset kongressi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles