Keskerakonna juhatus kinnitas peasekretäriks Priit Toobali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Mihkel Maripuu

Korralisele koosolekule kogunenud Eesti Keskerakonna juhatus kinnitas konsensuslikult esimehe Edgar Savisaare ettepanekul peasekretäri ametikohale Priit Toobali, kelle töötasuks määrati 3500 eurot kuus.

Toobal ütles, et on väga tänulik Edgar Savisaarele ning erakonna juhatusele usalduse eest jätkata tööd peasekretärina. «Võtsin kongressi järgselt pikalt mõtlemisaega ning kaalusin põhjalikult, kas jaksan täielikult sellele tööle veel üheks perioodiks pühenduda,» ütles Toobal Keskerakonna pressiteate vahendusel.

«Suur osa minu jätkamise otsusest sündis tänu neile erakonnakaaslastele, kes pidasid seda igati mõistlikuks ning lubasid mind jõu ja nõuga aidata. Lõppev aasta ei olnud Keskerakonna ja ka minu enda jaoks kõige lihtsam, kuid olen erakonnakaaslastele mulle osutatud usalduse eest tänulik,» rääkis ta.

Toobal lisas, et tema peamiseks kohustuseks peasekretärina saab erakonna struktuuri ja piirkondade tugevdamine, võttes eesmärgiks 2017. aasta kohalikud valimised. «Meie maapiirkonnad vajavad suuremat tähelepanu ning asume selles suunas tööle, loomulikult jätkame ka liikmeskonna kasvatamisega.»

«Ma pole enam küll riigikogu liige ning fraktsiooni tööst osa ei võta, kuid seda enam saan pühenduda tööle erakonna heaks. Minuga koos asub Keskerakonna büroos tööle väga tugev meeskond, kellega võib julgelt järgmisele kahe aasta jooksul loota,» ütles Toobal.

Seoses Keskerakonna peasekretäriks nimetamisega loobub Priit Toobal Keskerakonna juhatuse liikme kohast. Toobali asemel saab erakonna juhatuse liikmeks Keskerakonna XV kongressil juhatuse liikmete valimisel 214 häält kogunud riigikogu liige Erki Savisaar. Keskerakonna peasekretäri töötasuks kinnitati 3500 eurot.

Küsimusele, miks partei esimees tegi ettepaneku nimetada Keskerakonna peasekretäriks Priit Toobali, vastas Savisaar: «Ma arvan, et Priit Toobal on päris hea kandidaat ja mul on hea meel, et juhatus tema kandidaati ka toetas.»

Savisaar ei usu, et tagasi valitud Toobal saaks erakonna mainet kahjustada. «Ma arvan, et Eesti inimesed teavad hästi, kuidas Eestis kohus töötab,» lisas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles