Rumm koostab riigikogu raportit trahviraha laekumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Hannes Rumm
Riigikogu liige Hannes Rumm Foto: Toomas Huik

Riigikogu riigieelarve kontrollikomisjoni liige Hannes Rumm koostab komisjoni raportit, et saada ülevaade, kas väärteomenetluse trahvinõuete laekumine riigile on aastate jooksul paranenud.

«Riigikontroll tuvastas paar aastat tagasi, et trahvinõuete laekumine on väga viletsas seisus ja tegi hulga soovitusi. Kuna riigikontroll täiendavat järelauditit pole teinud ning see pole ka nende tööplaanis, taotlesin õigust teha seda riigieelarve kontrollikomisjoni raportina,» sõnas Hannes Rumm Postimees.ee’le.

Riigikontrolli 2008. aasta aprillis avalikustatud audit puudutas väärteomenetluse trahvide laekumist aastatel 2005-2007.

«Põhiteema on see, et palju on riigil raha saamata nendest trahvidest, mis välja on kirjutatud, kas olukord on paranenud või halvenenud, miks riigil on raha saamata,» rääkis Rumm raporti eesmärkidest. «Kui riigikontroll andis auditis hulga soovitusi ja asutused hulga lubadusi, mida nad muudavad, siis soovime teada, mis nüüdseks on tehtud. Koostame ülevaate ja teeme üldistavad järeldused, mida parlamendikomisjon soovitab teha,» lisas ta.

Raporti koostamiseks kogub ta infot, kuidas aastate jooksul olukord on muutunud, vastavatest institutsioonidest. Päringud on tehtud politsei- ja piirivalveametile, siseministeeriumile, justiitsministeeriumile, kohtutäiturite ja pankrotihaldurite kojale, hiljem soovib Rumm osapooltega ka kohtuda.

Raport peaks valmima aasta lõpuks.

Esimese riigikogu komisjoni raporti koostas septembris sotsiaalkomisjoni liige Liisa Pakosta pikapäevarühmadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles