Mihkelson: konkurents Eesti poliitika paremtiival on tihenenud

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Peamised põhjused, miks Isamaa ja Res Publica Liidu reiting on viimasel ajal langenud, tulenevad erakonna aseesimehe Marko Mihkelsoni sõnul Eesti poliitika paremtiival tihenenud konkurentsist kahe uustulnuka näol ja erakonna üksikutest varasematest valearvestustest, mille mõju on veel ulatumas tänaseni. 

«Samas on just IRLil sedavõrd suur kultuurikiht, et ajutine reitingulangus pöördub kindlasti tõusule,» ütles Mihkelson veendunult ning lisas, et selle nimel on viimastel kuudel tehtud erakonna juhtimises mitmeid olulisi muudatusi ja valmimas on IRLi uus tegevusstrateegia. «Meil on selge arusaam, kuidas edasi liikuda ning oma toetust kasvatada.»

«Paremtiival toimuv konkurents üksnes kinnitab, et parempoolse poliitika järele on Eestis jätkuvalt suur nõudlus,» ütles partei aseesimees, kelle hinnangul saavutab suuremat edu just see erakond, kes suudab välja käia Eesti uuele arengutõukele suunava visiooni ja on oma poliitilises tegevuses ka võimeline seda ellu viima. «IRLil on suur kogemus varasemast võtta, sest väga paljud Eesti senise eduloo reformid on otseselt seotud meie erakonna võimulolekuga.»

EKRE ja Vabaerakonna tõehetked on Mihkelsoni arvates alles ees. «Opositsioonis tegutsedes on nendel hetkeline eelis, kuid see pole kindlasti piisav, et loota pikaajalisele edule. Reitingud näitavad, et vahed erakondadel on väikesed ning tänane seis ei pruugi kindlasti olla sama 2017. aasta sügisel, kui toimuvad kohalikud valimised,» arvas ta.

«IRL tegutseb täna sihikindlalt selle nimel, et meie avatud ja hoolivale rahvuslusele tuginev konservatiivne poliitika kujuneks paremtiiva keskteljeks,» lisas Mihkelson lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles