Yana Toom: midagi hullu ei juhtu, kui Simson peaks osutuma valituks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi paljud arvasid, et tänane Yana Toomi kohtumine Kohtla­-Järve valijatega on puhas agitatsioonikampaania, et kindlustada Edgar Savisaare võitu homsel erakonna valimisel, oli Toom Kadri Simsoni suhtes sootuks leplikum ja leidis, et midagi hullu ei juhtu, kui Keskerakond peaks uue juhi saama.

Toom oli üks nendest, kes sööstis oktoobris Narva Keskerakonna piirkonda korda majja lööma, kui viimane oli esitanud Keskerakonna esimehe kandidaadiks Savisaare asemel Simsoni.  

Täna toimus linnarahva koosolek Kohta-Järvel, kuid kardetud agitatsiooni asemel pidas Toom kinni oma lubadusest kõneleda oma tööst Euroopa Parlamendis.

Varasemalt Simsonit avalikult kritiseerinud Toom oli täna sootuks malbe ja leidis, et Simsoni kandideerimine on erakonnale palju head teinud.

«Sest ta oli meile õpetlik. Me saime taaskord kinnitust sellele, et Keskerakonna juht peab olema võimeline kõnetama nii eesti- kui venekeelset valijat. Ja tegelikult ma tõesti usun, et see isegi lisab meile reitingupunkte, sest sellist avatud erakonnasisest debatti üheski teises erakonnas ei peetud minu mäletamist mööda,» rääkis Keskerakonda kuuluv europarlamendi saadik.

Samuti leidis Toom, et erakonnas mingit maailmalõppu ei saabu, kui Simson peaks osutuma valituks. «Erakond läheb edasi. Erakonna programm on kinnitatud. Ta on koostatud kõigi nii-öelda osapoolte aktiivsel osavõtul, nii et kindlasti midagi ei juhtu,» lisas Toom.

Küsimusele, kes võidab homme Keskerakonna esimehe valimised, vastas Toom: «Ma ei ole küll Ennustaja Edgar, aga ma siiralt usun, et Edgar Savisaar.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles