Reps: esimeheks kandideeriv Karilaid on selgelt Savisaare meeskonnas

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna juhatuse liikme Mailis Repsi hinnangul ei ole erakonna esimeheks kandideerimisest teatanud Jaanus Karilaid kindlasti tõsiseltvõetav kandidaat Edgar Savisaare vastu ja on tõenäoline, et ta taandab kongressil oma kandidatuuri ja kutsub üles toetama Savisaart.

Kongressil saavad kõik esimehekandidaadid esineda 15-minutilise kõnega ja neil on võimalus enne hääletust oma kandidatuurist loobuda. «On täiesti reaalne, et Jaanus Karilaid teatab täiesti juhuslikult kaks sekundit enne hääletamist, et ta tegelikult ikka toetab Edgar Savisaart,» ütles Reps Postimehele.

Ta meenutas, et Karilaid on varem täiesti selgelt teatanud oma toetusest Savisaarele ning on suur küsimus, kuidas tema esimeheks kandideerimine sellega kokku läheb.

«Asja mõte on selles, et Karilaid saab kongressil 15 minutit kõneaega, kus ta saab loetleda üles kõik tänase esimehe vägiteod viimasel 25 aastal ja rõhutada,  et Savisaare tagasivalimine on oluline,» rääkis Reps.

Reps peab võimalikuks, et Jaanus Karilaiu kandideerimise üks mõte on ka tekitada segadust ja hajutada võimalikke Kadri Simsonile antavaid hääli.

Karilaid ei toetanud juhatuses Ühtse Venemaaga sõlmitud leppe hääletusele panemist

«Nagu me teame, on Jaanus Karilaid esinenud avalikkus ees üleskutsega panna Keskerakonna Ühtse Venemaaga sõlmitud lepingu jätkamine või tühistamine erakonna kongressil hääletusele. Samas hääletas Karilaid eile erakonna juhatuses selle kongressi päevakorda paneku vastu. See näitab reaalselt, et tegelikkuses on tema ainuke eesmärk kas segadust tekitada, hääli hajutada või  tekitada mingeid kummalisi pseudoteemasid. Et Karilaid toetab Edgarit ja on tema meeskonnas, oli eile juhatuses selgelt näha,» lausus Reps.

Lisakandidaatidega võivad välja tulla ka Simsoni toetajad

Reps ei välista, et ka Kadri Simsoni toetajad panevad välja veel mõne kandidaadi erakonna esimehe kohale.

«Kõik esimehekandidaadid saavad kongressil 15 minutit kõneaega ja me oleme Kadri meeskonnas arutanud, et kui Edgari meeskond rivistatakse üles esimehekandidaatidena kõnelema, siis peab ka Kadri oma meeskonna välja tooma,» lausus ta.

Reps lisas, et tegelikult käib võitlus kahe esimehekandidaadi, Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni vahel.

«Kõik ülejäänud kandidaadid on šõuelement. Võitlus käib vahendeid valimata. Kandidaate saab esitada selle nädala lõpuni ja kui palju neid kokku on, selgub 16 novembril kell 18,» lausus Reps.

Keskerakonna juhatusse kuuluv riigikogu liige Jaanus Karilaid teatas täna, et kandideerib Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni kõrval kolmanda kandidaadina Keskerakonna esimeheks.

Keskerakonna kongress toimub 29. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles