Rohelised kaotasid kohtuvaidluse rahvusringhäälinguga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised jälgimas valimistulemusi oma kontoris.
Rohelised jälgimas valimistulemusi oma kontoris. Foto: Sille Annuk

Tallinna halduskohus ei rahuldanud täna Eestimaa Roheliste kaebust kohalike omavalitsuste volikogude valimiste kajastamise korra kohta Eesti Rahvusringhäälingus (ERR).

Kohus leidis, et Roheliste kaebus rahvusringhäälingu valimiste kajastamise korra kohta on põhjendamatu ning jättis selle rahuldamata, ühtlasi jättis kohus poolte kohtukulud nende endi kanda, ütles kohtusekretär ERR Uudistele.

Mullu oktoobris taotlesid Rohelised halduskohtult edutult esialgse õiguskaitse kohaldamist, et peatada ERRi valimiste kajastamise korra täitmine.

Roheliste väitel jättis ringhäälingunõukogu poolt kinnitatud valimiste kajastamise kord nad eemale valimisdebattidest riigitelevisioonis ja -raadios.

Rohelised pidasid ebaõiglaseks põhimõtet, et 2009. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kehtestas ERR valimissaadetesse kandidaatide kutsumise põhimõtteks antud piirkonnas (vastavalt põhi, lõuna, ida ja lääs) erakonna või valimisliidu pikima nimekirja olemasolu, mistõttu said kutse saadetesse viis erakonda või valimisliitu, kelle nimekirjad antud piirkonnas olid kandidaatide arvu poolest kõige pikemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles