Keskerakonna esimehe kohale esitati veel neli kandidaati

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne. Foto: Maria Kilk

Täna seadis Keskerakonna Pärnumaa lihtliige erakonna esimehe kohale üles veel neli kandidaati, kellel on aega oma kandidatuuri registreerida 16. novembrini. 

Keskerakonna Pärnumaa piirkonna lihtliige Imre Sams seadis täna üles neli esimehekandidaati: Olga Ivanova, Mailis Repsi, Jüri Ratase ja Jaanus Karilaiu.

«Põhikiri näeb ette, et esimehe kandidaadi saavad üles seada kõik, kes vähegi tahavad. Kas kandidaat jääb kandideerima, sõltub sellest, kas nad annavad 16. novembriks nõusoleku kandideerida,» selgitas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. Praeguse seisuga on oma nõusoleku esimeheks pürgida andnud Kadri Simson ja Edgar Savisaar.

Kui kandidaat oma soovi esimeheks saada 16. novembriks ei kinnita, arvatakse ta automaatselt kandidaatide nimekirjast välja. 

Toobali sõnutsi teab ta täna nimetatud neljast kandidaadist vaid Jüri Ratase seisukohta: too ei soovi esimeheks saada. 

Keskerakonna XV kongress koguneb 29. novembril. Erakonna kongress pidi algul toimuma augustis, kuid partei esimehe Edgar Savisaare haiguse tõttu lükati see edasi. Erakond valib kongressil esimehe, juhatuse, aukohtu esimehe ja revisjonikomisjoni liikmed.

Kongressil annavad tehtust aru erakonna volikogu esimees, fraktsiooni esimees, aukohtu esimees, revisjonikomisjoni esimees ja erakonna eurosaadik. Samuti esineb partei esimees poliitilise ettekandega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles