Keskerakond: hinnatõus vahetab valitsuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal  ütles, et äsja avalikustatud Turu-uuringute ASi küsitlustulemused riigikogu valimiste eelistuste osas näitavad selgelt, et hinnatõus on inimesi valusalt tabanud ning nähakse valitsuse otsuste mõju elukvaliteedi halvenemisele.

«Turu-uuringute ASi küsitlustulemused näitasid, et Reformierakonna edu Keskerakonna ees on kadunud,» rõõmustas Toobal.

«Reformierakonna ja IRLi valitsus on eurouimas unustanud, et tegutseda tuleb rahva heaolu parandamiseks, mitte selle vähendamiseks,» märkis Toobal.

«Vähe sellest, et olime majanduskriisi põhjas, nüüd oleme eesrindlikud ka hinnatõusude osas,» lisas Toobal. «Valitsus peab tunnistama, et oma aktsiisi ja käibemaksu tõusudega on ta olnud hinnatõusu mootoriks! Hindade tõusus ei ole süüdi ei tootjad ega töötlejad ega kaupmehed, vaid ikka Ansipi valitsus.»

Toobali sõnul eitavad võimuparteid ka kõiki opositsiooni ettepanekuid, mis on inimeste elujärje parandamiseks ääretult olulised, nagu näiteks toiduainete käibemaksu langetamine, toimetuleku toetuse tõstmine, astmeline tulumaks ja töökohtade loomise seadus.

«Igapäevane raske toimetulek näitab inimestele, et niimoodi enam edasi ei saa ning seepärast antaksegi märtsis võim neile, kes teevad vajalikud otsused sotsiaalse olukorra parandamiseks ning pühenduvad ebavõrdsuse vähendamisele ühiskonnas,» lõpetas Toobal.

Turu-uuringute AS järgi oli septembris toetus Reformierakonnale 25 ja Keskerakonnale 15 protsenti. Oktoobris toetas mõlemat parteid 21 protsenti. Seega kerkis Keskerakonna toetus 6 protsenti ja Reformierakonna oma langes 4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles