Simson: Savisaar on lubanud panna leppe Ühtse Venemaaga hääletusele

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Jaanus Lensment

Keskerakonna esimehe kohale kandideeriva Kadri Simsoni sõnul on erakonna esimees Edgar Savisaar lubanud panna erakonna kongressil hääletusele koostööprotokolli jätkamise või tühistamise Kremli võimuparteiga Ühtne Venemaa.

Kadri Simson avaldas täna sotsiaalmeedias heameelt, et tema kandideerimine partei juhi kohale on juba muutnud Keskerakonda avatumaks.

«Seda näitab ilmekalt asjaolu, et Edgar Savisaar on lubanud toetuse eest minu kolleegidele Jaanus Karilaidile ning Märt Sultsile, et koostööprotokoll Ühtse Venemaaga pannakse kongressil hääletusele,» kirjutas Simson.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Karilaid ja Sults saatsid täna erakonnakaaslastele avaliku kirja, milles nad muu hulgas tegid ettepaneku, et Keskerakonna kongress hääletaks 2004. aastal sõlmitud koostööprotokolli üle Ühtse Venemaaga.

Keskerakonna kongress toimub 29. novembril Tallinnas Tondiraba jäähallis.

Keskerakond sõlmis Moskvas koostööprotokolli Ühtse Venemaaga 11. detsembril 2004.

Leppele kirjutasid alla tollane Keskerakonna välissekretär Mailis Reps ja praeguseks Keskerakonnast lahkunud ning Reformierakonda astunud Ain Seppik. Ühtse Venemaa poolt kirjutasid leppele alla välissekretär Valeri Gussev ja riigiduuma fraktsiooni esimene aseesimees Valeri Bogomolov.

Lepe käsitleb erakondade koostööd hariduse ja kultuuri ning majanduse valdkonnas. Reps ütles 2004. aastal pärast leppe allkirjastamist, et parteid moodustavad koostöövaldkondades erakondadevahelised komisjonid, kuhu kuuluvad erakondade esindajad, teadlased ja ettevõtjad.  Samuti pidid parteid hakkama korraldama Eesti ja Venemaa suhete arutamiseks seminare, konverentse ja ümarlaudu.

Tegelikkuses ei ole leppe allkirjastamisest möödunud ligi 11 aasta jooksul komisjone moodustatud ning kavandatud üritusi pole toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles