EKRE püüab kampaaniaga saavutada immigratsiooniteemalist rahvahääletust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Albert Truuväärt

Konservatiivne Rahvaerakond hakkas koguma allkirju petitsioonile, millega nõutakse immigratsiooni- ja pagulaspoliitika teemal rahvahääletust.

EKRE tahab, et immigratsiooni- ja pagulaspoliitika oleks Eesti rahva kontrolli all ja immigratsioon ei tohi ületada senist taset.

Selleks, et petitsiooniga liitujaid oleks võimalikult suur hulk, saatis erakond kõikidesse eraisikute postkastidesse kokku 530 000 makstud vastusega kirja, kus on petitsioon koos selgitava kaaskirjaga. Petitsiooniga saab liituda ka erakonna kodulehel. Samuti on kampaania paremaks teadvustamiseks eetris telereklaam ning allkirju hakatakse koguma ka linnades ja asulates.

Erakond loodab petitsioonile koguda rekordarvu allkirju, et need siis esitada riigikogu juhatusele. Allkirja kampaania lõppedes kavatseb Konservatiivide fraktsioon esitada riigikogu menetlusse rahvahääletust korraldava eelnõu.

«Meie hinnangul on immigratsiooniteema eesti riigi ja rahva tulevikku silmas pidades strateegilise tähtsusega ja vajab selget rahva mandaati, kui soovime, et riigivõim säilitaks legitiimsuse,» ütles Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme. «Hetkel tegutseb valitsus ilma mandaadita, ohte ja probleeme maha vaikides ning meie kõigi ühist tulevikku ohustades. Meie eesmärk on tuua immigratsiooniteemaline debatt koos kõigi poolt ja vastuargumentidega avalikkuse ette ja kaasata lõppotsusesse kõrgeima võimu kandja ehk rahvas.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles