Ossinovski: plaani Keskerakonnaga valitsust teha ei olnud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Kristjan Teedema/PM

Sotsiaaldemokraatide juht Jevgeni Ossinovski märkis, et erakonnal ei olnud suvel plaani moodustada koos Keskerakonnaga valitsust. 

«Suve jooksul oli sotsidel koos partneritega tükk tööd, et täiendada olemasolevat koalitsioonilepingut, oleme seda ka teinud,» rääkis Ossinovski.

«Sotsidel ei olnud ühelgi hetkel konkreetset plaani, et me peaks tegema alternatiivse valitsuse uute partneritega. Seda oleks pidanud tegema siis, kui olemasolev oleks otsa saanud. Tänaste partneritega on koostöö toimiv ja ma ütleks, et hea,» ütles Ossinovski valitsuse pressikonverentsil vastuseks ajakirjaniku küsimusele, kas tal on nüüd Edgar Savisaare kriminaalmenetluse valguses kergendus, et ta suvel Keskerakonnaga koalitsiooni tegema ei hakanud.

Edgar Savisaar rääkis paar nädalat tagasi Kesknädalale antud intervjuus, et kohtus suvel korduvalt sotside esimehe Jevgeni Ossinovskiga, kes käis talle peale uue koalitsiooni loomise ideega. «Ossinovskit huvitas põhiliselt, kas me jääme temaga, kui tänane valitsus laguneb ja Reformierakond peaks meile tegema ettepaneku koalitsiooni astuda. Väga intensiivselt küsis seda! Õhutas mind ja panigi uskuma, et tal on tõsi taga,» rääkis Savisaar lehele.

Samas, kui Reformierakonna ja IRLi ministrid kinnitasid täna uuesti, et välistavad koostöö Keskerakonnaga, oli Ossinovski oma väljaütlemistes veidi leebem.

«Parlamentaarses riigis erakonnad ikka teevad igapäevaselt parlamendis koostööd. Ma arvan, et nii Edgar Savisaarel kui Keskerakonnal on lähikuudel, kui mitte lähiaastatel väga palju tegemist oma sisemiste küsimustega, Tallinna linnapeal ka oma isiklike õiguste kaitsega kohtus. Keskerakonna liikmetega koostöö riigikogus kindlasti jätkub, erakondade vahelist koostööd riigi tasandil ei ole sisuliselt olnud ju niikuinii,» ütles Ossinovski.

IRLi esimees Margus Tsahkna märkis, et asjad on olnud väga selgelt läbi ajaloo: «Sel suvel IRL blokeeris Keskerakonna katsed kukutada riigi tasemel valitsus ja tulla võimule. Me oleme varem selgelt välja öelnud, et meie Edgar Savisaare juhitud Keskerakonnaga koostööd ei tee. Siin on põhjused mitte ainult seepärast Tallinnas toimuvad korruptiivsed tegevused, vaid küsimus on ka väärtustes, mida jagatakse,» lausus Tsahkna.

Ka reformierakondlasest siseminister Hanno Pevkur lisas omalt poolt: «Meie jaoks on olukord jätkuvalt samasugune. Veel enne valimisi ütles Reformierakonna esimees, et me ei näe võimalusi Keskerakonnaga koostööks ja ses osas ei ole olukord muutunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles