Mikser kandideerib valimistel SDE esinumbrina Järva- ja Viljandimaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser kõnet pidamas
Sven Mikser kõnet pidamas Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimeheks valitud Sven Mikser kandideerib kevadel toimuvatel riigikogu valimistel erakonna esinumbrina Järva- ja Viljandimaal.

Mikser ütles BNSile, et kinnitas juba enne SDE esimeheks saamist, et kavatseb Järva- ja Viljandimaa ringkonnas kandideerida. «Kinnitan selle siis siinkohal üle. Tõsi, tegemist ei ole kõige suurema valimisringkonnaga, ent leian, et mul ei ole põhjust ega oleks ka valijate suhtes ilus igaks uueks valimiseks uude ringkonda kolida,» lausus ta ja lisas, et valijatel peab olema võimalus anda eelmisel korral valitud saadikutele ja nende poolt tehtule hinnang.

Mikser lisas, et tavakohaselt on erakonna esimees ka partei üleriigilise valimisnimekirja esinumber. Ülejäänud kandidaatide järjestus selgub tema sõnul SDE sisevalimistel.

Eelmistel, 2007. aasta riigikogu valimistel sai Mikser SDE nimekirjas Järva- ja Viljandimaal kandideerides 4280 häält. 2003. aastal kandideeris ta Keskerakonna nimekirjas Tartus ning 1999. aastal Järva- ja Viljandimaa ringkonnas, kus ta pälvis vastavalt 1327 ja 721 valija toetuse. Kõigil kolmel korral osutus ta parlamenti valituks.

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip kandideerib kevadel partei esinumbrina nagu eelmiselgi korral tõenäoliselt Harju- ja Raplamaal. Ajakirjanduse andmetel võib samas ringkonnas kandideerida ka Isamaa ja Res Publica Liitu juhtiv Mart Laar.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar osaleb valimistel ilmselt Tallinnas Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas, kus ta eelmistel valimistel sai 18.003 häält ning pääses isikumandaadiga parlamenti. Toona sai temast rohkem hääli vaid Ansip, kes pälvis Harju- ja Raplamaal 22.540 valija toetuse. Laar kandideeris 2007. aastal Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas ning kogus 9237 häält.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles