Alatalu: sotsid tahtsid avalikkust üllatada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu
Toomas Alatalu Foto: Karli Saul

Vadim Belobrovtsevi esitamisega Tallinna abilinnapea kandidaadiks tahtsid sotsiaaldemokraadid kõiki üllatada, ütles endine Riigikogu liige ning praegu Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Euroülikooli professor Toomas Alatalu.

«Minu arvates on Vadim Belobrovtsevi valimine Tallinna abilinnapea kandidaadiks erakonna seisukohalt väga hea samm, kuna pärast nii tuntud kuju nagu Jüri Pihli lahkumist oli vaja avalikkust millegagi üllatada,» rääkis Alatalu rus.err.ee uudisteportaalile, vahendas ERR Uudised.

«Valik langes Belobrovtsevile, kes on heaks näiteks selles mõttes, et kuigi ta on venelane, valdab ta vabalt eesti keelt ning teda tunnustatakse kui juhiomadustega Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liiget. Nii et selles mõttes on tema valik täiesti loogiline ning tekitab hea intriigi,» leidis Alatalu.

Alatalu tunnistas, et see otsus oli partei teadlik samm, et osa venekeelsest valijaskonnast võiks hääletada sotsiaaldemokraatide kandidaadi poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles