Ilvese ja Nestori kriitika pani EKRE-lasi riigikogu saalist lahkuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE
EKRE Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) riigikogu fraktsiooni juht Martin Helme avaldas imestust nii president Toomas Hendrik Ilvese kui ka riigikogu esimehe Eikki Nestori jõulise kriitika üle, mis oli suunatud sallimatust väljendavate isikute suhtes - EKRE saadikud lahkusid protestiks riigikogu saalist.

«Ma olen veidikene üllatunud, et nii Ilves kui Nestor sellise raevukusega meile nii öelda turja kargasid,» rääkis Helme pärast kõnet riigikogus BNS-le.

Tema sõnul lahkus osa nende fraktsiooni liikmetest riigikogu suurest saalist juba Nestori kõne ajal, kuna see oli «nii selgelt vaenulik riigikogu kõige väiksema fraktsiooni suhtes, mis esitab selgelt väga populaarset seisukohta Eestis».

«Kui Nestor rääkis südantlõhestavalt sellest, kuidas vähemustega tuleb arvestada, siis võiks ka parlamendis vähemusega arvestada,» lisas Helme.

Kommenteerides president Ilvese kõnet, mis järgnes Nestori sõnavõtule, märkis Helme, et ka osa sellest oli «põhimõtteliselt sama moodi suunatud oma rahva materdamisele».

Tegemist oli Helme sõnul «inimeste seisukohtade, kellega meie mulli sees elavad poliitilise koorekihi tegelased nõus ei ole - nende mahategemise ja nende poliitilise väljundi või parlamentaarse poliitilise väljundi materdamisega.»

«Selline see poliitiline võitlus Eestis on. Ma arvan, et ega siit midagi paremat oodata ei olnud,» ütles Helme. «Aga ma arvan, et see näitab nende kimbatust või häda multikuluralismi ideoloogia nii öelda juurutamisel Eestis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles