Riigikogu avas pidulikult sügisese istungjärgu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu alustas täna piduliku istungiga sügisistungjärku, mille avasid kõnedega riigikogu esimees Eiki Nestor ja president Toomas Hendrik Ilves.

Istungi alguses andis riigikogu liikme ametivande Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Siim Kiisler, kes pääses parlamenti Tallinna Tehnikaülikooli rektoriks saanud Jaak Aaviksoo asemel. Samuti andsid ametivande Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluvad uued ministrid, kelle president nimetas täna ametisse.

Ametivannete ja kõnede järel vastavad ministrid seitsmele saadikute esitatud arupärimisele. Justiitsminister Urmas Reinsalu vastab arupärimisele erakondade rahastamist käsitleva kollektiivse pöördumise, maaeluminister Urmas Kruuse sigade Aafrika katku ning välisminister Marina Kaljurand Ukraina isikustamata välispassi plankide ja põgenike vastuvõtu kohta.

Kultuuriminister Indrek Saar vastab küsimustele, mis puudutavad ravikindlustuskaitse tekkimist võlaõigusliku lepingu alusel tulu teenivale loovisikule ning alaliitude ootamatute kulutuste rahastamist, ning haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi räägib lasteaiaõpetajate töö väärtustamisest ja koolilõunast.

Riigikogu sügisene istungjärk kestab septembri teisest esmaspäevast detsembri kolmanda neljapäeva ehk sel aastal 17. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles