Prokuratuur ei alustanud Keskerakonna bürootehingu uurimiseks menetlust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond jäi Tallinnas Toom-Rüütli 3/5 hoone renoveerimise eest võlgu kümme miljonit krooni, millest osa maksti ära tänu oktoobri alguses riigieelarvest saadud toetusele.
Keskerakond jäi Tallinnas Toom-Rüütli 3/5 hoone renoveerimise eest võlgu kümme miljonit krooni, millest osa maksti ära tänu oktoobri alguses riigieelarvest saadud toetusele. Foto: Mihkel Maripuu

Prokuratuur otsustas, et ei alusta Keskerakonna bürootehingu uurimiseks menetlust.

«Õiguskaitseasutused analüüsisid meile teadaolevaid andmeid ja ei tuvastanud nimetatud juhtumi puhul kuriteo tunnustega tegu, mistõttu jäeti kriminaalmenetlus
alustamata,» selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik Postimees.ee'le.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimehe Indrek Raudse hinnangul sai Keskerakond oma tulevase kontori Toom-Rüütli 3/5 linnalt seadusevastaselt.

Keskerakond leidis aga, et seisukoht, nagu Keskerakonna büroo laiendamisega oleks linnale tekitatud kahju, on asjatundmatu, sest aadressil Toom-Rüütli 3/5 teostatud pööningu- ja keldriruumide väljaehitamine toimus kaasomanike vastastikusel kokkuleppel.

Keskerakonna väitel ostis erakond kõnealuste ruumide kaasomaniku õiguse eraisikult juba 1997. aastal ja käibest väljas olnud pinnad nõudsid korrastamiseks suuri investeeringuid, mida Keskerakond kaasomanikuna oli nõus tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles