Kaljurand: Eestil tuleb pagulaspoliitikat muuta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Sander Ilvest

Läinud nädala traagilised kaadrid on järsult muutnud liikmesriikide suhtumist pagulastesse. Kui Eesti ei vali humaansemat poliitikat, on meil oht jääda erakuks, arvab välisminister Marina Kaljurand.

Debatt pagulaste üle on Eestis nii tuline, et see on korduvalt viinud vandalismini. Kui palju on teil tulnud oma Euroopa kolleegidele selgitada, mis eestlaste peas praegu toimub?

Loomulikult ministrid räägivad sellest. Ma ei tahaks öelda, et Eesti inimesed oleksid siin väga erilised – me muretseme samade asjade pärast, mille pärast soomlased, sakslased ja prantslasedki. Mis aga eristab Eesti avalikku arvamust nende riikide omast, on see, et sealsetel inimestel on inimlikkust palju rohkem. Seal ollakse nõus, kui pagulaste suured arvud riikidele majandusraskusi tekitavad. Kui Saksamaa või Prantsusmaa juhid räägivad võimalusest võtta vastu rohkem pagulasi, siis inimesed sisuliselt pakuvad oma kodusid. Meil Eestis lööb see tavaliselt välja kas pärast mingisugust õnnetust või jõulude ajal. Seda humaanset aspekti võiks natuke rohkem olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles